England anno 2011

Så gik turen endnu engang til England sammen med min far.

Som altid er det en fornøjelse at rejse til England med min far. Vi ser familie og venner samt en masse historiske sights. Men vigtigst af alt, så er det den tid hvor jeg virkeligt kan forbinde mig med mine Engelske aner, mine rødder og får fornøjelsen af at høre om min fars oplevelser, mens han voksede op i England samt hvad han oplevede da han rejsete derfra.

Disse ture til England med min far er super spændene. Gennem de mennesker jeg møder, de steder jeg besøger samt min fars historier, danner jeg mine tilhørsforhold til menneskerne og området. Området er Southampton og Nyskoven (New Forest) i Hampshire i det centrale Sydengland.

Vi ankom, som vi plejer, tidligt om formiddagen og drager direkte fra ankomst terminalen til Alamo Car Rental. Denne gang stod den på en Vauxhall Corsa. Men nok om billeje for nu. Endnu engang snuppede vi en lille omvej fra London mod Southampton, for at finde et sted min far husker fra hans barndom og ungdom, nemlig et punkt med udsigt over Itchen Dalen lige uden for Winchester og endnu engang fandt vi det ikke. Sagen er nok den, at landskabet har ændret sig med tiden, eller også har hans hukommelse. Men vi fandt et lille spisested, The Much Box, hvor vi fik noget lokalt snask.

IMG_0381Efter et par timer nåede vi frem til det sted vi skulle overnatte, nemlig Hungerford Lodge i Minstead hvor vi skulle betale ca 20£ pr overnatning inkl en overdådig morgenmad. Lidt om Minstead, den har en Pub, The Trusty Servant, som har lidt historie med rødder i Winchester College og så er det her Sir Arthur Conan Doyle ligger begravet, ligesom det er her han boede med sin første kone.

Generelt set så har New Forest en masse spændende historie at byde på, udover det faktum at der her er tale om et utroligt smukt stykke af England, med sine små grønne og veltrimmede lysninger, sine troldeskove og græssende New Forest ponyer. F.eks. er det her man finder The The Rufus Stone som markerer det sted hvor Kong William II blev dødeligt såret af en pil under en kongelig jagttur. Af lidt nyere historie finder man også The Portuguese Fireplace og Stoney Cross Airfield, sidstnævnte en landingsbane fra 2 verdens krig. Hvilket minder mig om, at min farmor Hilda, lavede dele til Spitfire flyende under anden verdenskrig.

Mens vi var afsted denne gang besøgte vi Stonehenge, som jeg ikke har været ved i snart 20 år. Vi besøgte også Florence Nightingale’s grav, Salisbury samt noget helt nyt, nemlig den lille by Burly. Burly er kendt for sit link til en berømt heks og har derfor et utal af hekse-butikker, samt sit cider bryggeri – så der blev købt list scrumpy ind Smiley

Men jeg vil faktisk ikke skrive så meget mere, men i stedet lade billeder tale deres tydelige sprog.

Juli 2011